Рапс шроты
Рапс шроты
Тосттелген рапс шроты жемшөп ақуызының құнды қуат көзі болып табылады (37-43% құнды ақуыз), аминоқышқылдар бойынша жақсы баланстанған, және жоғары жалпы қоректену мен қорыту қабілетіне ие болады. Аминоқышқылдар деңгейі бойынша, ең біріншіден қайталанбас бойынша рапс тұқымдары қытайбұршаққа келеді. Рапс ақуызының биологиялық құндылығы 86% құрайды. Рапс шроты ақзаттың жоғары құрамына байланысты және сера құрайтын аминоқышқылдар баланстанған аминоқышқылдар мен қызметтік белгілеуі бойынша жемшөп өндірісінде сәтті түрде пайдаланады. Рапс шроты энергетикалық құндылығы бойынша (10,4 МДж алмасу энергиясы) күнбағыстыкінен кем емес (0,6 МДж сәйкесінше). Кальций, фосфор, магний, қола және марганец құрамы бойынша рапстік жом мен шрот қытайбұршақтан асып кетеді. Олардағы кальцийдің қолжетімділігі 68% құрайды, фосфор – 75%, магний – 62%, марганец – 54%, қола – 74%, цинк – 44%. Рапс шроты холин, ниацин, рибофлавин, фолий қышқылы мен тиаминнің едәуір бөлігін құрайды.